Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelKapelle

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Projecten van Dorcas Kapelle:

Ethiopië, water- en sanitatievoorzieningen

Waarom
Shashemene is een stad op ongeveer 250 km. ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. De stad heeft aantrekkingskracht doordat zij op een punt ligt waar meerdere wegen samenkomen. Velen zijn er heen getrokken in de hoop op een beter leven, maar hebben dit niet kunnen vinden. Veel mensen leven in armoede en er zijn weinig mogelijkheden voor werk. Er is onvoldoende water en er zijn onvoldoende sanitaire voorzieningen. Mensen missen kennis op het gebied van gezondheid en de gezondheidszorg is beperkt.

Doel van het project
Het doel van het project is het verbeteren van de gezondheid van inwoners van Shashemene door hun toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te verbeteren en door hen te helpen hun gedrag met betrekking tot hygiene te veranderen (afval opruimen, een toilet gebruiken, wassen, schoonmaken).
Een ander doel is het verbeteren van het inkomen van mensen in de gemeenschap. In hetzelfde gebied loopt ook een gezondheidsproject.

Doelgroep
72.600 mensen in de regio

Werkwijze
Het project voorziet in water en sanitaire voorzieningen
door middel van een waterreservoir en door waterdistributiepunten aan te leggen vanaf een bestaande pijp. Ook worden publieke latrines aangelegd en worden comités vanuit de gemeenschap aangesteld en getraind om te zorgen voor het onderhoud hiervan.
Mensen in de gemeenschap krijgen voorlichting over water en hygiëne, waarbij ook gekeken wordt naar de vraag waarom mensen op dit moment geen gezond gedrag vertonen, en wat zij daaraan kunnen veranderen.
Jongeren krijgen de kans om een inkomen te verdienen met het ophalen van afval. Zij krijgen karretjes waarmee zij, tegen een vergoeding, afval kunnen ophalen.
Vrouwen krijgen de mogelijkheid om een inkomen te verdienen met mobiele toiletten op publieke plaatsen, zoals markten. Bezoekers kunnen dan tegen betaling gebruik van het toilet maken. Ook wordt er een centrum gebouwd waar mensen zich kunnen wassen, douchen, naar het toilet kunnen en het afval uit hun toiletten kunnen inleveren. Van dit afval wordt biogas gemaakt waarop gekookt kan worden.

Bijbehorende Foto's

project-5891
Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer